788324.jpg 877714.jpg

Marc by Marc Jacobs

Periaatteessa kun ostaa kunnon desing -laukun ei kannata ajatella muotia sen enempää vaan kannataa ostaa ajaton malli. Näin ainakin tavallisen pussin pohjan omistavan henkilön tulee ajatella kun himoitsee merkkilaukkua. Tosiasiassa myös tällä rintamalla muoti vaihtuu vähintäänkin yhtä nopeasti kuin muissakin sesongeissa. Uusia laukkuja (varsinkin moni nuori. en yleistä kuitenkaan) ostetaan kaiken aikaa kuin muitakin ns. asusteita, mutta mielestäni laukku ei ole asuste. Erinäiset halpaketjut ja kirpputorit tarjoavat kuitenkin niitä ihanuuksia tähän suurkulutukseen. Kirppiksiä kannatan itsekkin ja myönnän ostaneeni jokaisen laukkuni kohtuullisella hinnalla jostain H&M:stä tai vastaavasta. Toisaalta taas isovanhempien vanhat vaatevarastot ovat suuremmoisia aarreaittoja, joiden hyödyntäminen kannataa kirppiksien rinnalla. Olenkin tullut siihen tulokseen että laukkusesongit vaihtuvat tiheään tahtiin ja ihmiset haluavat pysyä mukana julkkisteen mallin mukaisesti, joten myös käsissä roikkuvat pussukat ovat pikkuhiljaa mukana siinä samassa asusteiden hypersuurkulutuksessa. 

Juuri nyt muotia ovat niin suuret kuin pienetkin laukut. Koko ei ole avaintekijä ellei sitä korosteta. Myös clutchit ovat hivenessä nosteessa. Suuri musta nahkalaukka kun edelleen se varma valinta, sen rinnalla ruskea nahkalaukku tuntuu jotenkin tylsältä ja tavalliselta. Musta voi olla niin mattaa, kiiltonahkaa tai mitä vain. Nämä pääpiirteet pätevät siis nimenomaan perusnahlaukuissa.

Monesti on jo tullut kerrottua kuinka trendikkäitä sulat ja inkkarimaiset hapsut ovat, enkä näköjään vieläkään osaa suutani tukkia. Tumma, suklaantuskea hapsulaukku olisi taivaallinen, mutta en sellaista osta ellei sitten joku oikea kirppisaarre osu vastaan, no sellaista ei kannata edes toivoa. Oranssi on värinä in. Tuo Chloé laukku on täydellinen, myös mm. Stockholm Street Stylessa oli n. kuukausi sitten muutama kuva napsaistu oranseista kasseista.

Ruotsalaisen muoti-ikoni Elin Kling on yksi, joka on omaksunut nahkaisten tilkkulaukkujen buumin. Tällaisen löytäminen kirpparilta voisi olla aika helppoakin. Mitä vanhepi ja kulutetumpi, sen parempi. Myös jo keväästä asti krokotiilinnahka on ollut kovassa huudossa. Sellainen nimenomaan clutchina olisi hunajaakin makeampi. Toisaalta taas kankaiset kauppakassit ovat saapumassa, mutta niistä en ole vielä jaksanut innostua. Ajatus tuntuu jotenkin tyhmältä, tai en vain pidä kangaspussia laukkuna jossa pidän tärkeitä tavaroitani.

Innostutko kauden kassitrendeistä?

802370.jpg 877709.jpg 877713.jpg 

Fendi & Chloé & Fendi