Sunnuntaipäivät ovat jollain tapaa ihan erillaisia kuin muut. Normaalisti koko päivä vierähtää kotona muiden perheen jäsenten kanssa kilpaillen parhaasta sohvapaikasta, urheilua katsotaan aina kuin vain mahdollista, illemmalla harkkoihin ja joskus ehkä katsotaan jokin elokuva. Olisi todella vaikea lähteä esim. kesällä sunnuntaina shoppailemaan vaikka kaupat olisivatkin auki, taidan tarvita yhden totaalisen lepopäivän muuten liian täyteen aikatauluuni.

Tein taas pienen vierailun jokin aikaa sitten äitin aarreaittaan, ja muukani lähti mustat, korolliset kengät. Niistä huomaa että käytöstä ei ole ollut puutetta. Kuitenkin koko täsmää oikein hyvin omaan jalkaani. Plussaa tulee väristä, koska jollain tapaa tummat kengät kuuluvat syksyyn.

925991.jpg 925994.jpg

Perjantaina kotiin palanneet pikkuveljeni ja mummoni eivät minua tuliaisilla pilanneet, mutta ymmärrän kyllä, koska eipä tässä kauheasti huvita hautautua mihinkään feikki-tavara-vuoreen. Myöhemmin illalla äiti kuitenkin saapuu työmatkalta, joten jään innolla odottamaan onko aikaa jäänyt minkäänlaisiin ostoksiin.

 

926000.jpg

En ole ostanut yksiäkään kenkiä tai takkia koko syksynä, mikä on sinällään saavutus. Omistan täydelliset Vagabondan jalkineet viime keväältä, ne ovat lähes joka päivä käytössä, kuitenkin uudet syksyisemmät versiot on hankittava. Suurempaa ongelmaa tuottaa uuden takin hankkiminen. Kaapistani löytyy Spirit Storesta viime syksynä ostettu Sister Pointin ruskea nahkatakki, jolla käytännössä kuljin koko viime talven. Kuitenkin keväällä sen vetoketju alkoi takkuamaan ja loppujen lopuksi sitä ei enää saanut kiinni ollenkaan. Tähän asti olen saanut taiteilaa vetskari auki, mikä ei sinäänsä haittaa. Pikkuhiljaa ilmat käyvät kiprakammiksi ja kiinni menevä takki voisi tuntua paremmalta. Mieleni ostaisi vaikka heti mustan, nahkaisen korvikkeen, mutta en sitten tiedä että tarvitsenko sellaista oikeasti. Kaikille villagankastakeille omaan hurjat kriteerit ja muutenkin olen muuttumassa aika nuukaksi asian suhteen. Ehkäpä asia ratkeaa, kun sopiva yksilö osuu silmään. Minkälaisella takilla (-eilla) aijot kulkea tulevan syksyn ja talven?