Olin siis Turkissa Marmariksella. Nyt kerron vähän shoppailu kohteista ja must-paikoista, sun muusta tarpeellisesta.

Must-kohteet:

- Icmelerin kaupunki jonne on matkaa vain 7km keskustasta. Lumoavat maisemat ja aito tunnelma. Ei niin tuputettu hotelleja täyteen, vaan aitoja ihmisiä.

- Huvivenesatama vanhan kaupungin takana. Ehdoton Marmariksen helmi, jota ilman paikasta ei saa oikeaa kuvaa.

- Rantakatu joka kulkee aina Marmariksen huvivenesatamasta Icmeleriin asti, maisemat ovat joitain niin kaunista.

Shoppailun helmet:

- LTB by littlebig -liike on Micro- supermarketin vierässä pääkadulla parin kilometrin päässä keskusta. Liike oli länsimainen ja trendikäs. Suomen hintataso (ei tinkimistä). Vaatteet olivat kivoja ja törmäsin jopa unelmieni jumpsuitiin, jota en kuitenkaan uskaltanut Suomen oloihin ostaa.

- Trendy -liike oli pääkadun varella parisataa metriä Atatürkin patsaalta. Saman tyylinen kuin LTB.

- Point Center-ostoskeskus oli noin kilometrin päässä keskustasta. Sieltä löytyi mm. Koton, Lacoste ja muutamia nuorisovaateliikkeitä ja elokuvateatteri.

- Pääkadun varrella oli myös muutamia kunnon liikkeitä, joita en niinkään  painanut mieleeni, mutta kannattaa vilkaista.

- Huvivenesataman takana on kolme (vai nelja) kalliimpa liikettä. Ne ovat myös länsimaalaisia. Hyvin tyylikkäitä, joten kannattaa käydä katsomassa. Sijainti johtui juuri sataman läheisyydestä, jossa veneitä omistavat voivat tehdä ostoksia.

- Basaari alkoi Atatürkin patsaalta kohti vanhaa kaupunkia. Sieltä löytyy kaikkea mahdollista kopiatavaraa, eli jos niitä haluaa niin sinne siis.

Muuta huomioitavaa:

- Icmelerin ranta on huomattavasti parempi. Sitä voi jo kutsua rannaksi.

- Jos himoaa nahkatakkeja niin niitä löytyy aitoina kyllä paljon.

- Turkkilaisen miesten hyökkääväisyys naisia kohtaan on joskus vähän arvaamatonta ja inhottavaa. Kannattaa siis varautua kaikenlaisiin kommetteihin ja ehdotuksiin. Enkä suosittele mitään liian paljastaa asukokonaisuutta rannan tai hotellin ulkopuolelle.

Tässä oli siis muutama vinkki, jos tuonnepäin on lähdössä. Ainut vain mikä minua harmittaa on että en päässyt kunnolla näkemän avomerta. Kannatta siislähteä veneretkelle jossa senkin olisi kokenut. Meri kun on vain meri.