623474.jpg

Maailman laidalla on kolmas ja toivottavasti viimeinen osa piraatti-trilogiasta. Nyt voin myöntää että kakkososan lievän pettymyksen jälkeen tekijät kuittasivat potin itselleen, antamalla tarinalle huiman lopun. Gore Verbinskin luoma maailma on käsinkosketeltavan kaunis. Maisemat ovat onnistuneita, kauniimpia saa hakea. Käsikirjoitusta on moitittu harvaksi - onhan se vähän edellisiä osia harvempi, muttei huonompi!  Näyttelijät antoivat myös lahjojensa näkyä. Musiikista en edes mainitse muuta kuin että sountrack päätyy omaan hyllyyni.

       623468.jpg

Barbossan (Geoffrey Rush) kanssa liittoutuvat Elizabeth (Keira Knightley) ja Will (Orlando Bloom) lähtevät päätäväisesti matkaan pelastamaan kapteeni Jack Sparrown (Johnny Depp). Matkalla he kohtaa Sao Fengin, kohti maailman laitaa ja suurta taistelua merirosvojen vapaudesta.

               623463.jpg

Heidän taistellessa haluamansa puolesta, vastajuonia punovat Cutler Beckett, Norrington ja Davy Jones. Myös toisessa osassa näkynyt Tia Dalma antaa oman anoksensa soppaan.

Ehdottomasti yksi elokuvan mielenkiintoisimmista huomiosta oli Keith Richardsin pieni sivurooli Jackin isänä Teague Sparrowna.

      623470.jpg

Leffa ei sisältänyt yhtä paljon Jackin harkullisen omaperäisiä vitsejä, mutta se oli oikeastaa jännä piriste. Pätkä tuntuikin vakavahenkisemmältä. En kuitenkaan ihmettele Johnnyn ikävää roolihahmoaan kohtaan. Ainakin minun tulee ikävä!

        623473.jpg 

Oli ovelaa huomata kuinka Barbossa oli jopa ns. hyvien puolella. Kuitenkin elokuvan edetessä Will ja Elizabeth astuivat enemmän ja enemmän kuvaan. Omissa sivustoreissaan ja tietenkin suhdesotkuissa. Miten heidän kävi? Jokainen saa selvitää sen itse, tulkita kuten haluaa, itkeä...

(!älä unohda lopputekstien jälkeen tulevaa kohtausta!)

       623469.jpg

Vertailussa ekaan ja tokaan, kolmas sijoituu mahtipontisuudessaan niiden väliin. Mikään ei voita ensimmäistä piraatti-leffaa, mutta lähellä tämä pääsi. Jokaisessa osassa tunnelma oli erillainen: alun perinteisestä piraattihengestä siirryttiin rapeisiin nauruihin, ja loppujen lopuksi tultiin mahtipontisuuteen ja uljaaseen loppuun. En voi muuta sanoa kuin että leffa päättyi niinkuin sen pitikin.

    629385.jpg

**** = laatua